perjantai 10. elokuuta 2012

Satoa omasta maasta!

Otsikko tuo mieleenne valtavat kapalliset perunaa, reheviä porkkanakimppuja, isoja vadillisia tuoreita mansikoita, pyramidin kokoisia tomaattipinoja... Eikö? Hyvä. Pitäkää tämä mielikuva, sillä todellisuus meidän "sadosta" tulee tässä alla. =)


Mehän istutimme Matildan kanssa keväällä pienen pienen kasvimaan, johon kylvimme hernettä, porkkanaa ja jääsalaattia. Tämä puutarhaprojekti otettiin lähinnä kokeilun kannalta, ja olimmekin erittäin positiivisesti yllättyneitä kun "metri kertaa metri"-kasvimaamme alkoikin osoittaa tuottamisen merkkejä. Viimeiset herneet on syöty jo viikko sitten(kokonaisuudessaan ehkä n. 20kpl), jääsalaatit jäivät sitten loppujen lopuksi vähän kitukasvuisiksi, multaisiksi ja mahdollisesti myös Topin merkkaamiksi(varmoja todisteita kyseisestä asiasta ei ole...)

Ainoa toivomme ovat tällä hetkellä porkkanat. Olen yrittänyt niitä vaalia ja helliä, harventaa ja paapoa. Tänään sitten nyppäsin varovaisen toiveikkaana muutaman koeyksilön mullasta ja täytyy todeta, että eipä näillä vielä lähdetä kilpailemaan sadonkorjuumarkkinoiden "komein porkkana"- sarjassa. Maku ja väri olivat porkkanan, mutta koko vielä rikkaruohon. Katsotaan viikon päästä uudestaan. :)


Iloinen yllätys oli hankkimani tomaattiamppeli. Saimme siitä yhteensä n. 6kpl peukalonpään kokoisia tomaatteja ja ne olivat niiiiiin hyviä että oikein harmitti ettei satoa tullut enempää. Ja nekin muutamat ehtivät parempiin suihin ennenkuin tämä mamma ehti apajille!




Parvekemansikan taimi oli täysi floppi. Raakileita kyllä oli, mutta ne eivät jaksaneet tämän kesän auringolla punastua, joten haaveeksi jäivät. Koska tämän vuoden sadonkorjuu oli osaltamme verrattain nopeasti ohi, päätimme piipahtaa vielä kotipihan hiekkalaatikolla.







Jatkamme kasvimaa- ja puutarhakokeiluja ensi keväänä, näistä hetkellisistä takaiskuista lannistumatta.

Ilmassa on syksyn tuoksu. Mukavaa viikonloppua kaikille! =) Katja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti