perjantai 17. elokuuta 2012

Kirpputorikierros Hervanta-Kaukajärvi-Kangasala

Aamuisen sokerirasituskokeen jälkeen olin jo niin tympääntynyt istuskeluun ja paikallaan oloon, että päätimme lähteä Riksumurun kanssa pienelle kirpparikierrokselle. Ensin kuitenkin kävimme tankkaamassa herkku subit ja kahvit naamariin, kiitos vaan Vilmalle ja Sannalle!!! =)

Ensimmäisenä poikkesimme Hervannan kirpputorilla, joka oli meille molemmille uusi tuttavuus. Itse kirppis oli aika pieni ja myytävänä oleva kama oli sellaista perushuttua. Ei tehty löytöjä, eikä varsinaisesti mitään kauhisteltukaan. Myynnissä oli tosi paljon kirjoja, eli kirjalöytöjä halajavat: Suunnatkaa Hervantaan! Yleiskuvaksi jäi vähän nuhjuinen ja ahdas, ja myös myyntipöydät noudattivat samaa kaavaa. Varmasti jos useammin poikkeaisi, saattaisi tehdä löytöjä, mutta en usko että kovin usein tulen Hervannan kirppikselle eksymään, jo sen syrjäisen sijainin takia. Ei löytöjä tänään.


 Seuraavana suuntasimme Jankan kirpputorille, joka nimestään huolimatta sijaitsee Hervannassa. Jankan kirpputori on aika suuri kirppu ja tavaraa löytyykin ihan hirmuisesti. Varsinkin työkaluja etsiville tämä kirppu on oikea aarreaitta. Jankan kirppiksellä on isot ja tilavat myyntiloossit, joten mahtuu enemmänkin kerralla. Olen käynyt Jankalla noin puoli vuotta ja olen huomannut että tavara vaihtuu hyvin hitaasti, ja tietyt tuotteet ovat ja pysyvät. Myös hinnoittelumielessä tämä kirppis on kyllä ihan omaa luokkaansa. Monessa tavarassa hinta-laatu suhde on erittäin pahasti pielessä ja myynnistä löytyy niin avattuja partavaahtoputkiloita edulliseen 5e hintaan, kuin "uuden karheita" 70-luvun harmaita miesten housuja alennettuun 8e hintaan. Olen kerran ostanut täältä jotain: Ikean punaisen Lack-hyllyn 1,5e hintaan, myydäkseni sen eteenpäin muualla 3e hintaan. Janka ei kuitenkaan ole vielä minua täysin menettänyt, ja sinnikkäästi tulen vastaisuudessakin kiertämään pöydät kärsivällisesti ja joku päivä vielä yllätyn ja teen oikein mojovan kirppislöydön!! Se päivä ei ollut tänään.



Huomatkaa edullinen ja varsin reilu lähtöhinta: 20e!!!!!?


Herättää kysymyksiä? 



Onneksi niitä oli kaksi! Huh!


Iso nukke 6,5e.... Miksi?


Olisikohan Jarno tarvinnut? 


Hervannasta huristelimme kätevästi Lukonmäen kautta Kaukajärvelle ja siellä Kirpputori Jumbolle. Tämä kirppis on myös semmoinen perussetti paikka. Hyvän kokoiset myyntipöydät, tilavat käytävät, ym. Yllättävän moni pöytä tyhjänä... Täältä olen tosin joskus tehnyt muutaman ihan kelpo lastenvaatelöydön, muttei mitään mikä olisi varsinaisesti jäänyt mieleen. Eli kaikenkaikkiaan ei mitenkään ihmeellinen paikka, mutta ei nyt mitenkään jäätävän kauheakaan. Sen sijaan jäätävää on nettisivujen aina yhtä ihana ORANSSI Comic Sans-fontti, joka jaksaa ilostuttaa joka kerta tämän visumamman mieltä. Tämänkin "pienen" kauneusvirheen voi pitkin hampain antaa anteeksi se, että Kirpputori Jumbo on yhdistänyt toimintaansa makeistukun. "Tilaa netistä, nouda Juvankatu 6:sta, saat ylimääräisen 5% alennuksen". Ja eikun tilailemaan!! =) Ei löytöjä täältäkään...


Kolmen varsin masentavan kiekan jälkeen päätimme suuntaa katseemme Kangasalan Pirkan kirpputorikeskukselle. Täällä käyn lähes viikoittain ja lähialueen lukuisista kirppiksistä, tämä on ehdoton suosikkini. Keväällä viimein sain aikaiseksi jopa myyntipöydän vuokraamisen. Tämä kirppis on myös aika iso kirppis ja myyjiä on laidasta laitaan. Harmikseni vaan viime aikoina ovat "uuden tavaran krääsä pöydät" lisääntyneet vähän liikaa. Myyntipöydät ovat hyvän kokoisia, ei liian isoja, mutta eivät liian pieniäkään ja plussaa on se että vaaterekit ja pöytätasot eivät ole päällekäin ja lattiatilaakin löytyy tosi hyvin. Täältä kirppikseltä olen löytänyt vaatteita niin itselle, Matildalle kuin marrasvauvallekin. Myös leluja, kenkiä ja astioita on Kangasalta kannettu kotiin jos jonkin näköistä ja kokoista. Pirkan kirpputorikeskuksella on myös suurehko huonekaluosasto, joten antiikkisohvien, keinutuolien, kaffipöytien ja romuromantiikan nälkäisetkin löytävät täältä vaikka mitä. Antoisa oli taas tämäkin käynti ja löytöjä tehtiin. Rahaa meni 17e ja kotiin tuotiin reilu sylillinen vauvanvaatteita. P.S. Lupasin olla ostelematta tulokkaalle enää mitään mutta eihän näitä kirppis shoppailuja ei lasketa, eihän!?! =)


Viides ja viimoinen kirppu oli Pikon kirppis myöskin Kangasalla. Tämä oli ensikäyntini Pikon kirppiksellä ja ihan peruslinjalla jatkoi tämäkin. Tänne voisi jopa joskus eksyä uudestaan. Aika pieni paikka, samoin kuin pöydät ja käytävät. Muuten jäi mielikuva siististä ja freesistä paikasta. Ei löytöjä täältä.

Tähän loppuun vielä varsin sinisävyinen esittely päivän ostoksista. Ihan kivoja pieniä söpöjä! Tuo taustan kangas löytyi 1e hintaan ja tulevaisuudessa se leikellään tilkuiksi seuraavaan tilkkutäkkiin. :)








Hei, se on muuten perjantai! Tiedossa ihanan vaihtelevaa pötkötystä!! Mukavaa viikonloppua kaikille! =)

3 kommenttia:

  1. Ja kai sulla ontiedossa nuo lastenvaatekirppikset??? Eli tammelassa Mugula ja Peikonpesä sek Kangasalla(Nattarissa, Holvastintie 6) Puotikuu. Mugula aika pieni jaonneton, nuo kaksi muuta erittäisn potentiaalisia etenkin kangasalan. Jos siis muutoinkin kangasalla pyörähdät tämän tästä;)

    VastaaPoista
  2. Joo, onkin tiedossa. Jotenkin ei ole vain tullut poikettua. Pitää ottaa joku kerta oikein asiakseen lähteä lastenvaatekirppiskierrokselle! =) Kiitos vaan vinkistä! =)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi8/9/13 00:11

    Hei, nyt Hervannan kirppiksellä on paljon vauvojen vaatteita tosi halvalla.Uusia vuokraajia näyttää tulleen syyskuun alussa.

    VastaaPoista