lauantai 24. marraskuuta 2012

Tasan kuukausi jouluaattoon!

Saimme tänään vieraita ja leivoimme yhdessä piparkakkuja. Teimme sekä Matildalle, että kummitytöllemme Auroralle piparkakkujoulukalenterit. Tai oikeastaan likat tekivät ja äidit auttoivat. Pikkuveikat menivät menossa mukana, meitin jäpikkä nukkui päiväuniaan vaunuissa ja Oliver hyöri ja pyöri pitkin kämppää, milloin minkäkin askareen kimpussa.

Piparkakkutaikina oli ihan sitä kaupan valmistaikinaa ja koristeiksi laitettiin sokerikuorutetta, ranskanpastilleja ja nonparelleja. Ja kuten jokaisen kokin kuuluukin, maistelimme reippaasti taikinaa jotta varmistuimme siitä että on tasalaatuista. :)











Juuri uunista tulleisiin piparkakkuihin tehtiin tulitikulla reiät, josta ne on sitten näppärä ripustaa roikkumaan. Me ajateltiin laittaa lopullinen joulukalenteri joko roikkumaan seinälle viritettyyn naruun tai sitten kranssiin killumaan. Saas nähdä.


Leipurit olivat myös suloisen avuliaita vauvanhoitajia. Aaw!!



Tässä Auroran valmiit joulukalenteri piparkakut. Eikös tullutkin hienoja?



Kaunis Helena ja meidän ruttuinen pikku jäpikkä.


Ja tässä vielä Matildan joulukalenteria. Vähän näitä vielä koristellaan ja sitten vain pitäisi malttaa olla syömättä näitä ennen aikojaan! :) Enää kuukausi jouluaattoon!!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti