maanantai 3. syyskuuta 2012

Rapujuhlat ja syksyinen viikonloppu

Vietimme viikonlopun Amslerin ja Matsonin kanssa Kukkojärvellä, eli Jarnon vanhempien mökillä. Matilda jäi Päivi-mummun ja Aino-isomummun hoiviin kotiin niin saivat mummutkin tekemistä pikkulikan vietävinä.

Perjantai-iltana pidimme mökillä tunnelmalliset rapujuhlat ja iloa ja naurua riitti, kun väkersimme saksiniekkojen kanssa. Rapujen kyytipoikana oli paahtoleipiä, voita ja tilliä, sekä tietysti asiaan kuuluvat snapsit/alkoholittomat vastikkeet. Erinäiset persoonalliset ja monimuotoiset "musical high lightsit" toimittivat snapsilaulujen virkaa. Topi ja Mimi vähän ihmettelivät ilmassa leijailevia ravuista lähteviä tuoksuja ja sinne tänne sinkoilevia ravunkuoren osia. Saivatpa he vähän maistiaisiakin ja milloin mistäkin nurkasta alkoi kuulumaan kovaääninen rouskutus kun jompi kumpi koirista maisteli lattialle tippuneita kirkkaan punaisia "herkkupaloja".







Lauantaina nukuttiin pitkään, jopa puoli 11 ja syötiin kiireetön aamupala, jonka jälkeen mentiin vielä tunniksi päikkäreille. Ihan mahtavaa!! En edes muista koska viimeksi olisin noin pitkään aamulla nukkunut, saati sitä koska olisin jatkanut aamupalan jälkeen pötköttelyä. Aah! Muutenkin koko lauantai otettiin hyvin rennosti. Istuskeltiin pihassa, ihmeteltiin lähiympäristöä, lämmitettiin sauna ja höpöteltiin niitä näitä.


Kukkojärvellä ollessamme käytetään aina ilmojen viiletessä näitä takkeja: Jarno tuota Tapparatakkia ja minä Jarnon vanhaa pilottia. Näytetään aivan kamalilta ja maalaistolloilta, mutta eikös mökillä vähän kuulukin näyttää? 





Matias testaili mun kameraa ja tuli niin hienoja näistä testikuvista, että pakkohan ne oli säästää. =)




Saunaa lämmittäessä huomattiin portailla kohmeinen vieras. Hidasliikkeinen sisilisko, joka yritti ilmeisesti etsiä sopivaa talvehtimispaikkaa. Topi ja Mimi taisivat olla myös vähän kohmeessa, koska kumpikaan ei huomannut pikku vierasta vaikka se pyöri ihan jaloissa. Ehkä saunan lämpö sai sisiliskoon sen verran virtaa, että se löysi turvallisen talvikodin. Oli kyllä ihana saunoa hämärtyvässä syyskuun illassa, minäkin uskalsin vielä käydä löylyistä uimassa. Hrrr... Oli se kyllä kylmää.

 
 
 

Illalla pelattiin korttia, mm. ristiseiskaa ja tietysti perinteinen Lupaus-turnee, jossa menikin sitten koko ilta. Lupaus on muuten mun suosikki korttipeli, vaikka pelin aikana mun raskaushormoonit vähän kuohahtelivatkin niinkin järkevistä aiheista kuten "mä en tykkää sun pelitaktiikasta", "mä näen sun kortit", ym. =) Oho!! Tyypilliseen tapaani, saatoin "vähän" innostua tuosta pistetaulukon koristelusta...
  





Sunnuntaina herättiin aikaisin ja helsinkiläiset suuntasivat kohti kotia. Me pistettiin kamat kasaan ja paikat säppiin ja lähdettiin myös kotiin, kyllä olikin jo kauhea ikävä pikku tipua! Iso kiitos Amslerille ja Matsonille ihanasta viikonlopusta! Kiitos myös mummuille lapsenlikkana toimimisesta! Puspus! Mukavaa viikkoa kaikille! Katja

6 kommenttia:

  1. heehheee....sä näytät katja tossa pilotissa ihan Kete Rahkoselta!! 2010 Putouksesta.....

    VastaaPoista
  2. Heheheeee!!! Tännepäin lihava poika! niin kun Marja Tyrni huusi! =)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi3/9/12 09:40

    Ihania kuveja! En ees muista koska oisin itte käyny Kukkojärvellä! :) - Fanni

    VastaaPoista
  4. Oi! No sinnehän pitäis sitten lähteä joku kerta oikein porukalla! =) Ehkä ens kesälle projekti tästä? =)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi3/9/12 14:15

    Muistelisin pelanneeni Lupausta teidän kanssa aikoinaan... Mutta. Mites sitä pelattiinkaan? :D
    T: Ellu

    VastaaPoista
  6. Mä laitoin linkin ohjeisiin tohon tekstiin. Meinasin alkaa itse selostamaan, mutta totesin että parempi varmaan saada viralliset ohjeet jostain. Kun laittaa googleen Lupaus, niin löytyi melki heti. =) Pitää ottaa vaikka turnee joskus! =)

    VastaaPoista