perjantai 24. toukokuuta 2013

Perjantai

Moi moi moi murut! Mukavaa perjantaita kaikille! Meidän päivä on kulunut kotipööpöilyn, siivoilun, kahvittelun ja kauppareissun merkeissä.

Likka on puhunut koko viikon mökistä, mummusta ja papasta, pääskysistä, metsästä ja muusta mökkiin liittyvästä. Niinpä päätimme eilen illalla, että nyt soitetaan mummulle ja kysytään tarvitsevatko mummu ja pappa mökillä pientä aputyttöä. Pieni puhelu ja asia oli selvä. Likka mökille viikonlopuksi.

Hyvänen aika, ihmetteli tämä äiti-ihminen. Nyt on aikaa touhuta ja järjestää. Kirppispöytää varaamaan, suursiivousta suunnittelemaan ja mitä kaikkea.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vai miten se meni. Joten ruokamarkettiin. Ruokaa ja muita kodintarvikkeita pesuineista pumpulipuikkoihin. Satuttiinpa siellä hyllyjen välissä törmäämään tuttuihin. Kummilapseen ja lapsen kummivanhempiin. Hyviin ystäviin. Pieni arkinen hetki, keskellä hypermarketin vilinää ja miten siitä jäikin niiin hyvä mieli.

Kotiin. Tekemisen meininki. Yhdessä oloa. Pieninpään keskittymistä. Ruuanlaittoa. Ja kah, mitä herkkuja loihdittiin, ihan kun vahingossa.


Alkuruuaksi Tomaatti-Motsarella salaattia sekä kylmäsavulohi- ja rapulevitettä vähähiilihydraattisella leivällä.


Eräs pieni apukokki.


 Pääruuaksi naudan sisäfilettä, sipuli-kerma-sinappi-konjakki-hunaja-kastiketta ja lantturanskalaisia.


Maha täynnä. Olo ihana. Vielä vilkaisu kasvimaalle. Ilman ja tuoksujen nuuskutusta. Voi kuinka hienosti kaikki kasvaa. Nyt pienin nukkuu ja on hetki yhteistä aikaa. True Blood-maraton ja kirppiskamojen hinnoittelua. Hyvää yötä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti