perjantai 11. tammikuuta 2013

Pöperöitä ja vaunulenkki

Moikka moi!

Käytiin tänään aamupäivällä jäpikän kanssa reippailemassa kun vaunuteltiin neuvolaan. Oli hieno ilma ulkoiluun, ei liian kylmä, muttei liian lämminkään. Vaunut kulki jouhevasti ja poika nukkui koko reissun ajan. Nukkuu itseasiassa vieläkin ja kävin häntä jo äsken vähän tökkimässä, että onhan hällä kaikki hyvin. :) Äitisyndrooman oireita, ensin halutaan, että ne nukkuu ja sitten kun pieni nukkuu pitää koko ajan tarkistella että kaikki on hyvin. :)






Vaunulenkin päätteeksi olikin sitten jo kiljuva nälkä. Lounaaksi söin tänään uunilohta, kukkakaali-porkkanamuussia ja salaattia. Eikös näytäkin hyvältä?


Kukkakaali-porkkanamuusiin tarvitset näitä aineksia:

yksi kukkakaali,
3 isohkoa porkkanaa,
puolikas sipuli,
voita,
öljyä,
creme bonjouria,
mausteita
kermaa.

Laitoin ensin kattilaan nokareen voita ja lorauksen öljyä. Kuullotin siellä silputun sipulin. Pilkoin kukkakaalin pieneksi muruksi ja lisäsin kukkakaalimurut kattilaan. Kuullotin vielä hetken niin että kukkakaali vähän pehmeni. Lisäsin n. desin/kaksi desiä kermaa ja haudutin kukkakaalit kannen alla kypsiksi. (jos meinaa kuivua kesken kaiken, lisää kermaa.)Sillä välin kuorin ja keitin porkkanat pehmeiksi toisessa kattilassa. Sitten kun kukkakaalit oli kypsiä lisäsin pehmeät porkkanat kattilaan ja surruttelin sauvasekoittimella mössön tasaiseksi. Lisäsin vähän kermaa ja maun mukaan ruohosipuli creme bonjouria sekä suolaa. Aijjettä kun on hyvää! Sopii lisukkeeksi tosi hyvin esim. kalan ja jauhelihapihvien kanssa.




Ihanaa, että on perjantai! Tehtiin eilen viikonlopun kunniaksi karppityylillä mutakakku. Naam! Ihan sairaan hyvää ja helppo tehdä! Parhainta se on just tälleen vasta seuraavana päivänä, kun se on oikein kylmää. Ohje löytyy täältä.





Ihana rauhallinen syömis ja kahvihetki. Ne kun ovat tätä nykyä harvassa. Jahas, nyt se poikakin tuolta jo heräilee, joten täytyypä rientää. Kauhean hyvää ja leppoisaa viikonloppua kaikille! Tähän loppuun vielä pari kuvaa pikku jäpikästä. Söpelipöpeli!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti