sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Perunan istutusta

Sunnuntaiaamu aukesi koleana, mutta ilman sadetta! Jihuu!!! Aamupalat napaan, vähän vielä pötkötystä ja eikun ulos. Koirat olivat vähän nyreissään siitä, että heidätkin viskattiin koiratarhaan tällä kelillä, mutta rauhoittuivat pian kun huomasivat, että koko porukka jäi touhuamaan ihan koiratarhan viereen kasvimaalle. Aamupäivän tarkoituksena oli saada perunat, herneet ja sipulit istutettua. Tiltu ihmetteli kovasti aluksi perunasäkkejä ja perunoista nousevia itua, mutta tajusi nopeasti mikä oli homman nimi. =)






Tiedättekö te mitkä ovat Sahrat?? Minä en tiennyt ennen tätä päivää. Sahrat ovat semmoinen vehjes jolla kaksi ihmistä tekee perunamaahan vaon. Toinen vetää ja toinen ohjaa. Vähän niinkuin ihmisvoimainen hevosaura. Ja siis selvennykseksi, olen aina tiennyt minkä näköisellä vehkeellä kyseinen homma suoritetaan, mutta tähän päivään mennessä ei ole ollut harmainta hajuakaan, että sitä vehjettä kutsutaan nimellä Sahrat. Sana Sahrat taipuu kuulemma samalla lailla kuin sakset. Ihme ja kumma sinänsä. =) Mutta asiaan!




Isä ja Jarno siis vetivät "Sahroilla" vaot, isä ohjasi ja Jarno veti ja me sitten naisissa, mamman ja Tiltun kanssa heiteltiin perunat vakoihin. Tiltu tosin kyllästyi hommaan viiden yhteen kasaan heitetyn perunan jälkeen ja otti suunnaksi leikkimökin ja hiekkakasan. Sitten kun perunat olivat paikoillaan miehet palasivat alkuun ja vetivät uudet vaot edellisten väleistä niin, että perunat peittyivät. Maahan istutettiin ainakin Siikliä ja VanGogh:ia, sekä myös jotain jämä ruokaperunoita, jotka olivat alkaneet itämään kaapissa. Pieni plätti kasvimaasta jätettiin myös sipulille ja herneelle.




Pian saatiinkin jo sitten ihastella suoria peitettyjä vakoja. Kohta sieltä saadaan oman maan uutta perunaa! Namiiii!! Kymmenkahveet juotiin perinteisesti koiratarhassa ja tällä kertaa jokainen sai myös eilen leivottua herkkupullaa. Kyllä siinä suut napsuivat kaikilla! Kylmähän siinä ulkoillessa ehti tulemaan ja kahvit juotua suunnattiin takaisin sisälle ruuanlaitto puuhiin. Mukavaa sunnuntain jatkoa koko porukalle!! <3 Katja





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti