maanantai 18. kesäkuuta 2012

Day # 1

Ensimmäinen virallinen lomapäivä alkoi klo 6:50, kun heräsin pihalta kuuluvaan jumalattomaan möykkään, kolinaan ja ryminään. Aivan unenpöpperössä lähdin sitten kulkemaan ikkunasta toiseen ja etsimään melun lähdettä ja pianhan se löytyikin. Hakkuuaukealle, ihan mökin viereen, oli aamusta tullut valtion pojjaat vähän kantojen rouhintahommiin. Kuorma-auton kokoinen haketin teki kantokasoista silppua ja vieressä pörisi pari kuorma-autoa, jotka täytyttyään kuljettivat hakkeen pois. Kiva.



Eipä siihen kauaa mennyt niin olivat muutkin hereillä ja sitten ihmeteltiin porukalla nenät kiinni ikkunassa ulkona tapahtuvaa menoa. =) Matildasta se oli ensin vähän jännää, sitten vähän pewotti ja sitten oli kiwaaa.

Aamupalan jälkeen suunnattiinkin heti ulos ja köpöteltiin alamökille katsomaan Papan työsarkaa. Vanhan metsämökin perustukset ovat vuosien saatossa uponneet soiseen metsämaahan. Pappa on yhdessä sukulaismiehen kanssa kammennut mökin ylös ja tämän viikon aikana olisi tarkoitus valaa uudet hienot perustukset. Piipahdettiin myös rannassa katsomassa laiturin tilaa, ja huonolta näyttää. Ei uskallettu mennä kovin pitkälle, sen verran huteralta rakennelma talven jäljiltä näytti. Saavat pojat katsoa sitä Juhannuksena(, ja todeta että mitään ei ole tehtävissä... =)) Matilda selvisi hienosti metsätaipaleesta, eikä kaatunut kuin kaksi kertaa. Vähän piti pitää kädestä kiinni hankalimmissa kohdissa, muuten selvisi omin jaloin. Takasin ylös päästyämme kaivoin lasipurkkiin hätävaramatoja, ihan siltä varalta jos iskee yllättävä ja pakollinen mato-onkimisen tarve.






Iltapäivän päikkäreiden jälkeen suunnattiin taas ulos ja Jarno kävi heittämässä mönkijällä valumuotit ja ynnä muuta tavaraa alamökille. Huomenna, jos on keliä, alkaa perustuksen valuhommat! Koirat kellivät koiratarhassa ja sinnehän mekin sitten pian eksyttiin.










Minä järjestin kalapakit lähtövalmiuteen ja tarkastin että mato-onget ja virveli ovat kunnossa. Matilda järjesteli kohoja ja ihmetteli virvelinkuvia, jotka oli kuin "pieniä kaloja". Kovasti syyhyttäisi ampaista vielä ongelle, mutta tänään taitaa saunan ja sohvan kutsu viedä vielä voiton. Vai pitäisiköhän sitä pestata Pappa lapsenlikaksi ja lähteä vielä illalla käväisemään Lepakkosillalla? =)







Joko äiti mennään sisälle syömään kiisseliä? =)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti