sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pilkkireissu ja mulahdus

Iltapäivää kaikille! Myös tänään olemme käyttäneet hyödyksi aurinkoisen aamupäivän ja suuntasimme heti koko porukka pilkille. Aurinko lämmitti niin paljon, että uskallettiin ottaa myös meidän vilukissat, eli Topi ja Mimi matkaan mukaan. Tällä kertaa suuntasimme läheiselle Riuttajärvelle. Sinne olikin jo ennen meitä ehtinyt parikin pilkkiporukkaa, mutta saimme automme vielä mahtumaan hienosti jonon jatkeeksi.




Päästyämme jäälle kairasimme kaikille aikuisille omat pilkkiavannot ja Matilda ihmetteli touhua. Hän kulki ihmiseltä toisen luo ja kävi nyppyyttämässä kaikkien pilkkejä muutamaan kertaan kunnes jatkoi matkaansa seuraavan luo. Koko ajan suu kävi ja hän selosti näkemäänsä suuren ääneen. Saimme yhteensä 6 ahventa, joten saalis ei tälläkään kertaa ollut päätä huumaava. Tässä alla esittelen minun "all time favorite" ja ainoat oikeat pilkkivälineet. Aina kun olen mukana isän kanssa pilkkimässä, haluan nimenomaan tuon kelta-punaisen ongen ja tuon sohjokauhan. :)






Topi nautti retkestä taas hirmuisesti. Se juoksenteli pitkin jäätä ja teki lenkkiä myös lähimmälle rantatörmälle. Jokainen kala piti haistaa ja sohjokauhan nostattamat sohjot jahdata. Mimi kyllästyi reippailuun ja ulkoiluun samantein kun asetuimme aloillemme ja olikin koko ajan pyrkimässä pulkkaan taljan päälle tai jonkun syliin. Matilda riemastui pulkan kyytiläisestä, tosin Mimi lähinnä närkästyi avuliaasta kyyditsijästä ja lähti etsimään uutta paikallaan pysyvää lämmintä petipaikkaa.

Ilman sattumusta ei tälläkään retkellä säästytty. Mimin koheltaessa syliini, hän humpsautti toisen takakoipensa lähes mahaa myöten pilkkireikään. Siinä sitten hetken ihmettelin mitä teen litimärän tärisevän elukan kanssa ennenkun koipi jäätyy kokonaan, kunnes hokasin päässäni olevan, pannumyssyä muistuttavan pipon. Ei kun enimmät vedet pois koirasta ja elikko myssyyn. Kovin oli tyytyväisen oloista nelijalkaista kunhan tajusi, että täällähän on hei lämmin.




Ja eikun kotioppäin! :)




Kotipihaan päästyämme teimme vielä muutamat lumikakut ja iltapäivällä sitten lounaan jälkeen lähdettiin naisporukalla kyläilemään mummulaan ja tuliaisiksi vietiin mummulle nämä saaliiksi saadut 6kpl perattuja ahvenia. Ja voi, että kun mummu tuli niistä onnelliseksi. Siinä oli hänelle hieno suolapala.

Semmoinen päivä oli meillä! Illalla vielä sauna, pöperöä ja pötkötystä! Mukavaa päivän jatkoa! <3 Katja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti