keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Piikojen inspiroima illallinen

Tänä aamuna Tiltu yski kauheasti herättyään ja pelättiin jo että nytkö taas tulee semmoinen hengenahdistuskohtaus. Onneksi sitten se siitä helpotti, mutta katsottiin parhaaksi kuitenkin jäädä täksi päiväksi sisätiloihin ettei ainakaan mahdollinen köhä pahenisi. Tämä päivä ollaankin sitten katsottu jos jonkinmoista lastenohjelmaa ja luettu kirjoja ja leikitty laululeikkejä.



Olen myös lueskellut tänään Kathryn Stockettin Piiat kirjaa. Ja voi että se on hyvä! Nyt äkkiä kaikki se lainaamaan/ostamaan ja eikun lukemaan. Ostettiin mammalle synttärilahjaksi myös saman kirjan pohjalta tehty elokuva ja sekin oli kyllä tosi hyvä. Itketti, nauratti, suututti ja ihastutti.

Bongasin kirjasta vinkkejä myös meidän tämän illan illalliseen. Teimme leivitettyä kanaa. NamiNamskis! Ostettiin maustamattomia kanafileitä ja tein niille jauhoista ja mausteista leivitysmömmön.(suola, pippuri, curry, paprika, chili, valkosipulijauhe, ym.) Sitten vaan armotonta dippailua, ensin maitoon, sitten jauhoihin, sitten kananmunaan ja vielä jauhoihin. Kanat joutuivat hetken odottamaan paistamista ja leivitys ehti vettyä vähän joten kierittelin kanat vielä kolmannenkin kerran jauhoissa. Kaadoin paistinpannuun parin sentin paksuudeltä öljyä ja uppopaistelin kanat siinä. SAIRAAAAAAAN HYVÄÄÄ!!! Saa vaan olla tosi tarkkana ettei öljy kuumene liikaa eikä polta itseään tai muita tekoprosessin aikana. Kylkeen kypsennettiin uunissa Lapin puikulaperunaa, porkkanaa ja sipulia. Teinpä vielä kermaviilistä nopean kastikkeenkin. Kyllä maistui hyvälle ja tullaan varmasti tekemään näitä vielä toistekin! :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti