perjantai 20. tammikuuta 2012

Vapaapäivän pakkailua ja kokkailua.

Moikka moii!!! Pitkästä aikaa! Tänään olen viettänyt vapaapäivää kotosalla. Päivän urakkana oli pakkaaminen ja siivoaminen, edesauttaen ensi viikolla tapahtuvaa muuttoa. Katsoin parhaaksi viedä pikku apurin aamusta tarhaan, koska muuten muuttolaatikot olisivat tyhjenneet samaa tahtia mitä niitä täytin. :)

Keitin kahvit, väänsin radiosta nupit kaakkoon ja aloin touhuamaan. Ja hienosti sainkin aikaiseksi! Pyykit pyöri, petivaatteet vaihtui, rätti viuhui, pakkausteippirullat hupeni, pahvilaatikot täyttyivät ja ruuat valmistuivat. Riksumurukin kerkisi siinä puolenpäivän hujakoilla poiketa ja ehdittiin siinä tovi juorutakkin. :)

Tämän päivän projektina oli myös jääkaapin ja pakkasen tyhjennystä. Ruuaksi väänsinkin pöperöt niistä aineksista mitä kaapeista löytyi. Jauhelihapihvejä, mulle kanttarellikastikkeen, Jarnolle pekoni-paprika-sipuli-kastikkeen(kun ei mokoma tykkää sienistä... Vielä mä sen käännytän! ;)), wokkivihannesgratiinin ja Tiltulle pari pottua pihvien kylkeen. Oli ihan pakko vähän niitä likan perunoita haistella, mutta pysyin kovana ja jätin hiilarit sivuun. =)

Jälkkäriksi kokeilin tänään ensimmäistä kertaa tehdä karppityylillä marenkia. Ja tulikin sitten muuten hyvää!! Vatkasin kolme valkuaista kovaksi vaahdoksi, lisäsin suutuntumalla makeutusainetta ja teelusikallisen tummaa kaakaojauhetta. Uuniin 100 astetta ja kökkäreet sinne tunniksi. Voi hitsin vitsi kun tuli hyviä ja niitä voikin hyvällä omallatunnolla syöpötellä! Tuunasin tämän makean jälkkärin vielä kermavaahdolla ja kohmeisilla mustikoilla. Koko perhe veti niin että silmät pyöri päässä! =)

Laatikot alkavat kasaantua olohuoneen nurkkaan.


Ihan tyhjää jo! Pitää muistaa pyyhkiä vielä kaikki hyllyt...




Muuttolaatikot sponsored by Subway! Eat fresh!!! XD


Tulikohan nyt kaikki?




Salaattia, jauhelihapihvejä, vihannesgratiinia ja kanttarellikastiketta. Slurpsis!!!!!


Matilda sai vielä lisäksi perunaa ja leipää.  :)


Eivät ne marenkikokkareet kauhean viehättävän näköisiä olleet, maistuivat sitäkin paremmalta!!




Illaksi jäi vielä pari kökkärettä. Hih! Saas nähdä kumpi ehtii ensin! Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti