lauantai 8. joulukuuta 2012

Perjantai on pitsailta!

Eilen illalla tehtiin porukalla kiviarinapitsoja Sysiahon pirtin leivinuunissa. Ne ovatkin sellaista herkkua joita suht harvoin tehdään, koska niiden tekeminen vaatii aina pitkän takan lämmittämisen ja kovin lämpimällä kelillä sitä ei mukavuussyistä kannata tehdä. Muuten saattaa lämpötila pirtissä nousta epämiellyttävän trooppiseksi. Eilen kuitenkin pakkanen paukkui ja pistettiin tulet alulle.

Pohjan ohje menee näin: 350g vehnäjauhoja, 1pss kuivahiivaa, tl suolaa, 2,5 desiä reilusti lämmintä vettä ja 2rkl oliiviöljyä. Eka kuivat aineet sekaisin ja perään keskenään sekoitetut "märät" aineet. Avot! Tunti kohottamista ja eikun vääntämään. Tuosta yhdestä annoksesta saa 2 isohkoa pitsaa, mutta me tehtiin tälle porukalle kolminkertainen annos ja niistä monta pientä ja söpöä pitsaa. Täytteinä meillä oli mm. Kinkkua, tonnikalaa, pepperonia, ilmakuivattua kinkkua, aurajuustoa, herkkusieniä, oliiveja, sipulia, paprikaa, ananasta ja juustoa. Näistä sitten tehtiin erilaisia comboja. :)

Tiltu oli taas menossa innokkaana mukana ja vaivasi omaa taikinaköntsäänsä hartaudella koko projektin ajan. Me Amslerin kanssa väännettiin pitsoja erilaisilla täytteillä, isä toimi leivinuunin vartijana ja ajanottajana ja  mamma touhusi Tiltun ja pojan kanssa.

Kylläpä olivat taas hyviä! Aaaaa!!! =)

Kippis ja eikun hommiin!







Eräs pieni tuhisi vaunukopassaan tyytyväisenä.




Valmiit pitsat tuunattiin maun mukaan rucolalla, oliiviöljyllä, oreganolla ja pippurilla.


Mimi oli myös menossa mukana keittiön pöydän alla.... 


Mamman mussssssuuuu! 


Hyvää lauantai-iltaa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti