lauantai 22. joulukuuta 2012

Karjalanpiirakat spontaanisti

Perjantaina haahuillessani Facebookissa, silmiini osui Marian linkittämä kuva heidän karjalanpiirakkatalkoista. Kuva jäi kummittelemaan mieleeni ja tuli hirveä hinku tehdä karjalanpiirakoita. Sinänsä hassua, sillä en ole koskaan ennen edes yrittänyt tehdä niitä itse alusta asti. No... mummu ja muut olivat sitä mieltä että ei tässä kaiken tohinan keskellä nyt enää niitä aleta tekemään, mutta onni onnettomuudessa mummu ja pappa lähtivät lauantaina kavereidensa luokse Ellivuoreen, joten sain kaikessa rauhassa punoa karjalanpiirakkajuonia heidän selkänsä takana. Jarnosta ei ollut sitten enää juurikaan vastusta.

Ohje netistä( ja se löytyy tästä), kaappeja penkomaan, löytyykö ainekset, löytyy, Tiltu kätyriksi ja eikun hommiin. Kamera esille tietty, että saadaan dokumentoitua meidän kepulipeli. :)



Ainekset kasassa ja "ohjekirja" pöydällä.







Tässä ihka ensimmäinen itse tekemäni piirakka ikinä! On se aika ruma, mutta harjoitus tekee mestarin!


Tadaa!! Kyllä tuolla joukossa on jo ihan mallikelpoisiakin yksilöitä. Minä tykkään tuommoisesta pyöreästä mallista. Näin siihen saa enemmän tuota hyvää täytettä. :) Tein vain puolikkaan määrän taikinaa, joten valmiita piirakoita tuli n. 14kpl.




Tässä koko satsi meidän tuotoksia. Ihan sairaaaan hyviä!! Olen aina luullut, että karjalanpiirakoiden tekeminen on jotenkin kauhean vaivalloista, mutta se oli ihan väärä luulo.


Ensi kerralla laitan pikkaisen lisää suolaa ja teen lötkömmän riisimössön. Nam nam!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti