perjantai 22. helmikuuta 2013

Mitä sitä on tullut syötyä?

Olemme Jarnon kanssa aloittaneet vuoden alusta vähähiilihydraattisen ruokavalion. Olemme siis "karpanneet" nyt 6,5vkoa ja tuloksia alkaa näkyä. Minulta on lähtenyt 4,7kg ja Jarnoltakin melkein sama määrä.

 Päätimme mennä samalla kaavalla kuin muutama vuosi sitten eli jättää pois sokeri, vehnät, valmisruuat, peruna, riisi, pasta, mehut ym. Tilalle otettiin kasvikset, juurekset, maitotuotteet, juustot, pähkinät, lihat ym. Sallin myös itselleni satunnaisen hedelmän jos toisenkin ja silloin tällöin käytämme täysjyvätuotteita. Alku oli vaikeaa... Niinkuin aina. Väsytti, ärsytti, heikotti ja keho kaipasi ihan mitä tahansa hiilarimössöä mitä vain olisi käsiinsä saanut. Makeanhimo oli jääääätävä. 


Mutta siitä se sitten taas pikku hiljaa lähti. Energiatasot nousivat, mahavaivat katosivat, olo tuntuu kevyeltä vaikka syö lihaa, kermaa ja voita.


Olemme oppineet uusia reseptejä ja saaneet uusia makuja. Toki kaikille tämä ruokavalio ei tunnu hyvältä ja ei toimi, mutta me ollaan koettu se hyväksi. Matilda syö kuten virallisissa ohjeissa 3-vuotiaan kuuluukin ja saa toki halutessaan maistaa kaikkea mitä mekin syömme. Martti syö maitoa ja kohta alamme soseuttamaan hänelle perunaa. Topi ja Mimi syövät nappuloita ja joskus herkkupuikkoja.


Tällä tyylillä jatketaan niin kauan kun tuntuu hyvältä ja jaksetaan. Ja mikä tärkeintä: Ei oteta tätä(kään) liian vakavasti.


Nam nam ja herkullista viikonloppua kaikille!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti