tiistai 16. lokakuuta 2012

Pesänrakennusvietin ilmentymiä

Huomaa, että se paljon puhuttu pesänrakennusvietti on iskenyt minuun oikein kunnolla. Leipomuksia, kutomisia ja askarteluja valmistuu sellaista tahtia, että seuraavan vuoden voikin sitten hyvillä mielin ottaa niiden suhteen vähän rauhallisemmin.... Niin varmaan!!!!!

Viikon sisään olen leiponut kaksi satsia korvapuusteja. Pakkaseen niistä päätyvät suurin osa, mutta onpa niitä aika ahkeraan kyllä maisteltukin. Niin ja täytyyhän noita rotinoitakin viedä sitten mennessään jos sattuisi saamaan kutsun katsomaan erästä pientä ja söpöä poijjaan koltiaista.



Tänään tein myös jättisatsin lihapullia. Ihan sillä perinteisellä ja parhaalla sipulikeittopussin kyljessä olevalla ohjeella. Näitäkin pakastin ison pussillisen, koska uskon lähitulevaisuudessa tulevan hetkiä jolloin ruuanlaitto ei ole ensimmäisenä mielessä. Meidän ollessa syömässä Jarno sanoi hienon kohteliaisuuden, että nämä maistuvat ihan äidin tekemiltä. Mikä onnistumisen tunne siitä tulikaan!!!! Nyt on hallussa molempien mammojen lihapullakoostumukset! Wuhuu! Minun teki myös mieli tuommoista ihan simppeliä valmishedelmäsalaattia, jota sitten vähän tuunailin banaanilla ja viinirypäleillä. Nam Nam!! 



Koska kutomisvimmani ei myöskään ota laantuakseen, mamma kantoi minulle tuossa taannoin kassillisen lankaa ja esitti vienon pyynnön uusista saapassukista Sysiaholle. Tässä ensimmäinen pari, toinen on myös jo tuloillaan, samaten Tiltun mökkisukat. Näihin sain muuten vapaat kädet, mutta värimaailma on hieman perinteisempi kuin mitä yleensä teen. 



Jottei nämä päivät menisi ihan täysin leipomiseksi ja kutomiseksi, olen vähän askarrellutkin. Aloitin kirjoittamaan tulokkaan odotuksen alkuaikoina pientä raskauspäiväkirjaa, joka sitten jäi pelkäksi aluksi. Se jäi minua sen verran harmittamaan, että päätin kasata tällaisen pienen vihkosen johon kirjaan jokaiselta yhdeksältä kuukaudelta päällimmäiset mietteet ja tapahtumat. Onneksi tänä blogaamisen ja facebookin aikana pystyin aika helposti palauttamaan mieleeni joka kuulta edes jotakin. Tuonne sitten liitän vielä valokuvia ym. Nuo kirjaimet on painettu niillä Claes Ohlssonilta ostetuilla kirjainleimaisimilla. Minusta aika kivaa jälkeä tuli vaikka eivät ole tismalleen samalla rivillä ja vähän sotkivatkin.






Vauvaa varten alkaa myös olemaan kaikki valmiina. Turvakaukalo odottaa koottuna ja lähtövalmiina, sisälleen heitettynä vauvan kotiintulovaatekassi.


Myös minun sairaalakassini on pakattu. Eipä siellä mitään ihmeellistä ole, kaapista nappasin mitä satuin löytämään: dödö, perusvoide, huulivoide, hammastahna, shamppoo, hoitoaine, harja, kampa, ponnareita, pinnejä, uudet pehmoiset ja reilut sukat, Matildalle pieni paketti, ja sitten laitan vielä vähän vaatetta minulle.


Vauvan kaappi on järjestyksessä ja pikkiriikkiset vaipat odottavat käyttäjäänsä, samoin kuin muut putelit ja purkit.



Olen myös harrastanut ympäri talon haahuilua kamera kädessäni. Välillä napannut kuvan sieltä ja toisen täältä. Oma pärstäkin tallentui tanään digitaaliseen muotoon...


Siinä haahuillessani kuljin myös kimulin huoneen ohi ja siellä oli niin söpö tunnelma että piti siitäkin ottaa muutama kuva.





Semmoista tänne, raukeuden tyyssijaan. Mukavaa viikkoa kaikille! Minä haahuilen takaisin sohvan nurkkaan.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää tutulta nuo touhuilut ;)

    VastaaPoista
  2. Matson sano, että pitäsköhän meidänkin ruveta noihin perheenlisäyspuuhiin, kun näyttäis sillon olevan kaikenlaisia herkkuja tarjolla :D Meillä on ilmeisesti muuten niistä herkuista vähän pulaa... /amsler

    VastaaPoista
  3. Hihihihiiii!! Juujuu!! Eiku tuumasta toimeen!:)

    VastaaPoista