torstai 27. kesäkuuta 2013

Juhannus

Hyvää hiostavaa torstaita kaikille. Viikko on mennyt sellaista haipakkaa, että on jäänyt jopa juhannus raportoimatta. Tässä siis vielä jälkijunassa tunnelmia ja kuvia meidän juhannuksesta.


Saavuimme torstaina mökille ja illalla oli tiedossa Amslerin ja Matsonin valmistama itämainen illallinen. Ruoka oli saanut vaikutteita vähän sieltä ja täältä. Aluksi saimme jokainen onnenkeksin ja ennuslauseet luettuamme siirryimme kevätkääryleiden kautta pääruokaan, joka oli punaista currykastiketta, kanaa ja riisiä. Ihan sairaan hyvää! Tällaista lisää!


Juhannusaatto oli meillä hyvin perinteinen. Isomummu haettiin kirkolta kyläilemään. Paistettiin lettuja, savustettiin ahvenia. Keitettiin uusia perunoita ja puuhailtiin niitä näitä.


Aattoiltana teimme Jarnon kanssa amerikkalaisen illallisen joka sisälsi hampurilaisia, mac & Cheeseä, coleslawta ja jälkkäriksi redvelvet-kakkua. Matildakin tykkäsi ihan kauheasti!


Lauantaina oleskelimme ulkona, syöden, mönkijällä ajellen ja ihmetellen. Saimme vieraitakin ja illalla jätimme lapset, koirat ja Jarnon kotiin ja hyppäsimme muu porukka autoihin ja suuntasimme lavatansseihin Myllyniemen lavalle. Amsler ja Matson saivat vähän häävalssireeniä ja muut saivat valssata ihan muuten vaan. Minä fiilistelin elämää ja kesäöistä ihanaa maisemaa. Muistelin edellistä kertaa kun olin samaisella lavalla. Silloinkin kuskina, Matilda vielä masussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti