maanantai 24. lokakuuta 2011

Palapaistia pyynnöstä.

Kokkailen tässä parhaillaan naudan palapaistista soossia ja ajattelin samalla vähän kuvailla niitä työvaiheita. Parikin kaveria on pyydellyt sitä ohjetta joten tässä tulee tämä minun versioni. Löytyy varmasti parempiakin ja helpompia, mutta minä teen näin.

Naudan palapaisti-kastike

Tarvitset:
400g naudan palapaistia
voita
yksi iso sipuli
kaksi porkkanaa
vettä
sinappia
jauhoja
lihaliemikuution
soijaa
mausteita(mustapippuria, maustepippuria, suolaa, sipulijauhetta, ym.)

Laita paistinpannu kuumiamaan ja heitä sekaan nokare voita. Ruskista voissa palapaistilihat niin kauan että pannulla ei ole enää nestettä. Mausta lihanpalat.



Sitten tehdään samaan pannuun kastikkeen alku. Eli lisää lihanpalojen päälle reipas nokare voita ja n. puoli desiä jauhoja. Sekoittele ja kääntele lihanpaloja niin että jauhot ruskistuvat siellä joukossa. Lisää vettä niin että lihanpalat peittyvät. Anna porista.




Kuori sillävälin porkkanat ja sipuli. Leikkaa noin saman kokoisiksi paloiksi mitä lihanpalat on. Ota reilun kokoinen kattila ja laita porkkanan ja sipulin palat sinne. Kaada myös paistinpannusta kastike kattilaan. Lisää vettä niin että kaikki palat ovat pinnan alla. Lisää pieni painallus sinappia tuubista, lihaliemikuutio, suolaa, pippuria, halutessasi soijaa, ym. Kiehauta ja sen jälkeen anna muhia miedolla lämmöllä useita tunteja. Vähintään 2h, mieluiten 4h.

Tarjoa salaatin, juurespaistoksen tai perunoiden kera. Tämä ruoka on kyllä yksi parhaimmista mitä tiedän ja se pitäisi aina, AINA, syödä pottujen, maitolasin ja leipäjuuston kera, mutta koska potut ovat nyt pannassa, niin nyt syödään sitten salaatin kanssa. Nämä on näitä elämän isoja valintoja! Hehehehee!




Lisukkeeksi valitsin tänään paistettua kesäkurpitsaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, fetaa ja suolakurkkua. Niin ja lasillisen maitoa. Aivan sairaan hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti