sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Viikonloppu mökillä

Lauantai ja sunnuntai vietettiin sitten mökillä kera Tiltun ja mummun. Vaari oli kalastamassa ja Jarno pelireissulla. Käytiin tänään moikkaamassa naapurin lehmiä kun kuultiin lauantaina aikamoinen tarina. Ohi ajaessaan naapurin nuori isäntä oli vinkannut mammalle että älkää sitten ihmetelkö jos pihaan pölähtää vasikka. Heidän yksi pikku vasikkansa oli yön aikana jotenkin onnistunut karata karsinastaan. Tilanteen teki jotenkin käsittämättömäksi se että pikkuinen oli sokea. Mamma siihen sitten vain tokaisi että selevä pyy. Jälkeen päin mietittiin että ensinnäkin jos tämä karkulainen olisi todella eksynyt meitin pihaan olisi kyllä todennäköisesti osattu yhdistää se naapuritilaan. Toisekseen sen olisin halunnut nähdä kuinka mamma Tiltun vahtimiseltaan ottaa kiinni poukkuroivan sokean lehmänpojan, sitoo sen, taluttaa sen 1,5 kilsaa naapuriin vaunujen kanssa. hihihihiiii. Hauska mielikuva, eikö? Mjoo, mutta eteenpäin. Asia jäi minua niin vaivaamaan että vietin koko illan ikkunoista tihrustaen vassua ja miettien sen pikkuisen kohtaloa. Hyvä kun en lähtenyt sitä metsään samoillen etsimään.

Aamulla oli sitten ensi töikseen napattava Tiltu, vaunut, kamera ja mustikkakoppa ja lähdettävä naapuriin kyselemään toisen kohtaloa. Onneksi oli ollut pikkuisella suojelusenkelilehmät mukana ja hää oli löydetty. Illasta oli tilan lapset kuulleet pikkuisen mölyämisen talon takaa metsästä. Isäntä matkaan. 300 metriä. Pöllämystynyt vasikka. Eikun kotia. 250 metriä. Stop. En muuten liiku. En varmana. Emäntä apuun liinan kanssa. En liiku. Paitsi ehkä vähän. Oma karsina. Maitoa ja kaikki hyvin.

Aivan mahtava tarina musta. Sokean pikku seikkailijan yöllinen retki. Onneksi kaikki on hyvin ja vasikka kotona. Olisi musta hauskaa jos se nimettäisiin jotenkin osuvasti esim. Reissu, Yöretki, Karkuri, Seikkailija ym.... Me saatin Amslerin kanssa lapsina nimetä muutama pikku vasikka ja muistan eritoten yhden, jonka nimesimme Minnamannaksi Astrid Lindgrenin hahmon mukaan. Tässä vielä näitä ihania lehmäsiä ja muita tunnelmakuvia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti