maanantai 15. huhtikuuta 2013

Ihmettelyä ja kummastelua Helsingissä

Perjantaina lähdimme Matildan kanssa kaksin Helsinkiin ja junamatka oli ensikertalaiselle ihmetys ja kummastus. Koko matka selostettiin ja kaikki nähty ja koettu ihmeteltiin ääneen höpöttäen kanssamatkustajille.


Perille päästiin ja Amsler-täti teki pienelle matkaajalle nakkimonstereita. Ne olivat aluksi vähän omituisia ja liian erikoisia, mutta pienen maistelun jälkeen menivät ihan täydestä. Isommat söivät sushia ja sekin oli aluksi vähän omituista ja erikoista, mutta pienen maistelun jälkeen löytyi suosikit ja ne olivat jopa ihan hyviä. Nimimerkillä taukki Tampereelta!


Lauantaina lähdimme valloittamaan Helsinkiä ja kurvasimme ratikalla suoraan pelipaikoille. Parit kuvat ja poseeraukset ja sen jälkeen piipahdimme Sederholmin talossa jossa oli Lasten kaupunki. Siellä sai leikkiä ja tutustua omin kätösin Helsingin kaupungin historiaan.


Hevonen oli talon parasta antia ja sillä ohjastettiinkin hurjaa vauhtia!


Sieltä löytyi myös nukketeatterilava, jolla sai tehdä itse hienoja esityksiä.


Sekä nukkekotihuone, missä oli hirmuisen monta nukkekotia joilla sai leikkiä.


Ja mummolakin sieltä löytyi, tosin se oli aluksi vähän pelottava, mutta pienen tutustumisen jälkeen ihan hitti. Ainakin meidän aikuisten keskuudessa.


Matka jatkui ja kävimme ostoksilla Kruunukirpussa ja Papershopissa. Mukaan lähti muistipeli ja maatuska, sekä muutama ihana kortti.


Kävimme syömässä Paksussa , jossa Matilda vähän pettyi kun ei saanut ranskalaistensa kanssa ketsuppia. Minä söin cesarsalaatin ja ribsejä ranskalaisilla. Ruoka oli hyvää, ribsit omaan makuuni hieman liian tulisia.


Paksun jälkeen köpöttelimme jäätelökahveille Amsler-tädin työpaikalle ja kahvittelun jälkeen teimme sekä Tiltusta, että minusta koekuvausvideot. Se oli hauskaa meidän molempien mielestä. Tiltu oli ihan tohkeissaan ja ilta leikittiinkin sitten teatteriesitystä.


Sunnuntaina ennen kotiinlähtöä kävimme Bulevardin Ekbergillä kiireettömällä brunssilla ja vielä  läheisessä leikkipuistossa leikkimässä.


Meillä oli hieno ja kiva reissu. Matilda jaksoi tosi hyvin ja junamatkalla kotiin ihasteli vielä viikonlopun tapahtumia. Oli mukava keskittyä pelkästään toisiimme, koska viime kuut ovat menneet enemmän tai vähemmän keskittyessä Marttiin. Ihana tyttöjen viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti